Postavení pohledávek v ekonomice podniku a vybrané způsoby jejich zajišťování - Forgáčová, Eva (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku podnikových pohledávek. Zpočátku můžete nalézt uvedení do problematiky pohledávek a vymezení jejich specifického postavení mezi oběžnými aktivy podniku. Dále jsou nastíněny modelové situace a jejich působení na pohledávky podniku. Důležitou částí dokumentu jsou kapitoly týkající se řízení a zajištění pohledávek. Péče o pohledávky se sestává z mnoha úkonů a je velmi složitým procesem