Vymezení a úprava informační povinnosti v rámci českého bankovního systému - Valeš, Tomáš (2007)
Práce poměrně detailně zkoumá několik rovin informační povinnosti v českém bankovním systému. Konkrétně se zaměřuje na informační povinnost České národní banky a povinnosti komerční banky vůči těmto čtyřem subjektům: České národní bance, Ministerstvu financí, veřejnosti a ostatním bankám. Každé z těchto oblastí se věnuje jedna kapitola. Hlavním zdrojem bakalářské práce jsou zákonné a podzákonné normy, které se vztahují k jednotlivým úrovním informační povinnosti. Každá kapitola je členěna do podkapitol, které odpovídají zmíněným právním normám