Efektivnost výběru daně dědické a darovací v ČR za období let 2000 až 2005 - Svobodová, Lucie; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato práce se zaměřuje na analýzu efektivnosti výběru daně dědické a darovací v České republice. V úvodní části je nejdříve popsáno zařazení těchto daní do daňového mixu České republiky a dále je podrobně popsán pojmový aparát. Druhá kapitola se věnuje popisu celkových nákladů a výnosů daňového systému a snaží se je rozdělit na administrativní náklady zdanění, vyvolané daňové náklady a nadměrné daňové břemeno. V poslední kapitole je provedena analýza nákladů a výnosů již přímo pro daň dědickou a darovací. Na základě této analýzy je učiněn závěr o efektivnosti těchto daní a jsou zde načrtnuty možné řešení pro zefektivnění výběru daně
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses