Zadluženost podniku a její aktuální problémy - Heidlerová, Eliška (2007)
Obsahem práce je rozbor nejčastějších příčin zadluženosti – nedostatek likvidních prostředků, potřeba investice, strategie managementu, a jejích zdrojů – emise obligací, nebankovní a bankovní úvěry, soukromá půjčka, krátkodobé dluhy a leasing. V úvodu teoretické části stručný rozbor základních ukazatelů zadluženosti a jejich doporučené hodnoty. Praktická část obsahuje analýzu finanční situace dvou firem se zaměřením na zadluženost během let 2005 a 2006, vzájemné porovnání jejich finanční situace