Analýza determinant zdraví ve vztahu ke zdravotní politice - Hobzová, Veronika; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Záměrem této práce je analyzovat vliv determinant zdraví na jeho zástupnou proměnou střední délku života. Na datech získaných z Českého statistického úřadu a z Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR jsem provedla vícenásobnou regresní analýzu, jejímž výsledkem bylo určeno, které determinanty z vybraných proměnných v modelu jsou relevantní a které ne. Jako nejvýznamnější se ukázaly čtyři determinanty: počet obyvatel na jednu lékárnu, podíl městského obyvatelstva, náklady nemocnic na jednoho obyvatele, hrubá míra rozvodovosti
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; zdravotní politika; bakalářské práce; health policy; bachelor's theses