Druhy cenných papírů - Vlčková, Martina (2007)
Cílem této práce je popsat problematiku cenných papírů. Je zde uvedena charakteristika jednotlivých druhů cenných papírů a kritéria jejich dělení. Práce je zaměřena hlavně na akcie, dluhopisy, směnky a šeky. Dále se zde uvádí účtování cenných papírů a jejich oceňování k rozvahovému dni. V závěru práce jsou uvedeny konkrétní příklady účtování určitých cenných papírů