Trh státních dluhopisů v Maďarsku - Struhár, Krisztína (2007)
Tato práce popisuje trh státních dluhopisů v Maďarsku a změny, které nastaly během let 2001 až 2005. Zabývá se institucemi, které hrají důležitou roli při emisi státních dluhopisů. Pro pochopení změn na trhu státních dluhopisů je stručně uveden makroekonomický vývoj země ve sledovaném období. Stěžejní část práce se zabývá vývojem trhu v letech 2001 až 2005. Práce zkoumá trend emitovaného objemu státních dluhopisů, přibližuje také změnu v postavení jednotlivých investorů na trhu. Téma dokresluje popis sekundárního trhu prostřednictvím obchodů na Budapešťské burze a OTC trhu a porovnání postavení státních cenných papírů na Budapešťské burze vůči akciím a nestátním dluhopisům