Obchodní majetek v legislativě a v praxi - Šimůnková, Jana (2007)
Tato práce se zabývá obchodním majetkem a jeho vymezením v právních předpisech. Nejprve je pojem „obchodní majetek“ vysvětlen v členění dle jednotlivých zákonů, ve kterých je definován. Následně jsou na modelovém příkladu znázorněny rozdíly v pojetí obchodního majetku. Součástí práce je provedené dotazníkové šetření, jeho výsledky a vyhodnocení