Analýza vzájemného vztahu zadluženosti a rentability vlastního kapitálu - Kučerová, Lucie (2007)
Práce zkoumá závislost zadluženosti a rentability vlastního kapitálu podniku a faktory, které na ně působí. Věnuje se zkoumání optimální kapitálové struktury, průměrným nákladům, zlatým bilančním pravidlům, finanční páce. Zkoumá důvody zadlužování a jednotlivé zdroje financování podniku, hodnotí výhody a nevýhody zdrojů a jejich cenu, popisuje vliv různých způsobů financování a jejich nákladů na rentabilitu vlastního kapitálu