Analýza vzájemného vztahu zadluženosti a rentability vlastního kapitálu - Kučerová, Lucie; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce zkoumá závislost zadluženosti a rentability vlastního kapitálu podniku a faktory, které na ně působí. Věnuje se zkoumání optimální kapitálové struktury, průměrným nákladům, zlatým bilančním pravidlům, finanční páce. Zkoumá důvody zadlužování a jednotlivé zdroje financování podniku, hodnotí výhody a nevýhody zdrojů a jejich cenu, popisuje vliv různých způsobů financování a jejich nákladů na rentabilitu vlastního kapitálu
Vedoucí práce: František Ducheček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; finanční management; zadluženost; bakalářské práce; financial management; debt; bachelor's theses