Vymezení a úprava informační povinnosti v rámci českého bankovního systému - Hojková, Tereza (2007)
Práce se zabývá vymezením a úpravou informační povinnosti v českém bankovním sektoru. Uvádí jaké informace jsou povinny o sobě uveřejňovat Česká národní banka a komerční banky. Zároveň uvádí, jaké informace jsou povinni o sobě sdělovat klienti bank. Řeší problém sdílení informací mezi dohledovými orgány jednotlivých zemí a také sdílení informací mezi komerčními bankami o osobách s nepříznivou historií splácení úvěrů. Analyzuje probléme asymetrické informace jako jedné z příčin bankovní krize nejen v České republice