Vymezení a úprava informační povinnosti v rámci českého bankovního systému - Hojková, Tereza; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá vymezením a úpravou informační povinnosti v českém bankovním sektoru. Uvádí jaké informace jsou povinny o sobě uveřejňovat Česká národní banka a komerční banky. Zároveň uvádí, jaké informace jsou povinni o sobě sdělovat klienti bank. Řeší problém sdílení informací mezi dohledovými orgány jednotlivých zemí a také sdílení informací mezi komerčními bankami o osobách s nepříznivou historií splácení úvěrů. Analyzuje probléme asymetrické informace jako jedné z příčin bankovní krize nejen v České republice
Vedoucí práce: Karel Janda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses