Vznik kapitálové společnosti, operace s vlastním kapitálem - Simbartlová, Eliška (2007)
První část práce popisuje náležitosti a operace při vzniku kapitálové společnosti, spolu s jejich zaúčtováním podle Českých účetních standardů. Pozornost je soustředěna především na úhradu základního kapitálu. Druhá část práce je věnována operacím s vlastním kapitálem, jako jsou změny základního kapitálu a operace týkající se kapitálových fondů, fondů ze zisku a hospodářského výsledku