Koeficient velikosti obcí u daně z nemovitostí a jeho uplatnění v místní daňové politice - Hájek, Viktor (2007)
Práce přináší průzkum v oblasti koeficientu velikosti obce u daně z nemovitostí i daně z nemovitosti samotné. Hlavním cílem práce je zjištění, zda obce koeficient závaznou vyhláškou zvyšují či snižují a jaký dopad do rozpočtu zvýšení koeficientu má. Dále je zkoumána politická průchodnost zvyšování koeficientu a pozice daně z nemovitosti v obecních rozpočtech, v souvislosti s možným přechodem k hodnotovému systému u daně z nemovitostí