Koeficient velikosti obcí u daně z nemovitostí a jeho uplatnění v místní daňové politice - Hájek, Viktor; Kubátová, Květa, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce přináší průzkum v oblasti koeficientu velikosti obce u daně z nemovitostí i daně z nemovitosti samotné. Hlavním cílem práce je zjištění, zda obce koeficient závaznou vyhláškou zvyšují či snižují a jaký dopad do rozpočtu zvýšení koeficientu má. Dále je zkoumána politická průchodnost zvyšování koeficientu a pozice daně z nemovitosti v obecních rozpočtech, v souvislosti s možným přechodem k hodnotovému systému u daně z nemovitostí
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance - daně a finanční kontrola [obor bakal. práce]; daň z nemovitých věcí; obce; bakalářské práce; real property tax; municipalities; bachelor's theses