Výsledovka - Obsah a vypovídací schopnost - Kaprálová, Aneta (2007)
Tato práce je zaměřená na výsledovku, jako výkaz, který nám zobrazuje hospodářský výsledek podniku. Nejprve se zaměřím na účetní závěrku obecně, neboť její částí je právě výsledovka. Popíši jakými právními normami je účetní závěrka regulována, či jaké principy je nutno při jejím sestavování dodržovat. Dále se již budeme zabývat jen výsledovkou. Co ovlivňuje její položky, či jakými způsoby je regulována. Konec bakalářské práce představuje výsledovku jako podklad pro finanční analýzu. Nejprve finanční analýzu popíši obecně, její obecné principy a metody, poté její jednotlivé ukazatelé. Pro lepší názornost, použiji data z účetní závěrky firmy ČEZ, a.s