Výsledovka - Obsah a vypovídací schopnost - Kaprálová, Aneta; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Tato práce je zaměřená na výsledovku, jako výkaz, který nám zobrazuje hospodářský výsledek podniku. Nejprve se zaměřím na účetní závěrku obecně, neboť její částí je právě výsledovka. Popíši jakými právními normami je účetní závěrka regulována, či jaké principy je nutno při jejím sestavování dodržovat. Dále se již budeme zabývat jen výsledovkou. Co ovlivňuje její položky, či jakými způsoby je regulována. Konec bakalářské práce představuje výsledovku jako podklad pro finanční analýzu. Nejprve finanční analýzu popíši obecně, její obecné principy a metody, poté její jednotlivé ukazatelé. Pro lepší názornost, použiji data z účetní závěrky firmy ČEZ, a.s
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses