Analýza trhu havarijního pojištění v ČR - Kolářová, Lucie (2007)
Havarijní pojištění je dobrovolné majetkové pojištění, kterým je možné podle klientem zvolené pojistné ochrany krýt riziko havárie, živelní události, odcizení a vandalismu. Na celkovém předepsaném pojistném se podílí havarijní pojištění 13-ti % a meziroční nárůst je v současnosti představován 6-ti %. Ve své práci jsem charakterizovala produkty nejvýznamnějších účastníků na trhu, provedla obsahové i cenové srovnání jednotlivých nabídek a přiblížila, jakým způsobem se liší přístup ke kalkulaci u jednotlivých pojišťoven