Odpisování dlouhodobého hmotného majetku - Svobodová, Pavla (2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odpisování dlouhodobého majetku. Po vymezení tohoto majetku z hlediska účetního a daňového jsou v práci uvedeny základní charakteristiky účetních a daňových odpisů. Zaměřením práce je dále sledovat rozdíly mezi jednotlivými metodami a postupy odpisování, jejich výhody a nevýhody. Závěrečná část práce se věnuje otázce technického zhodnocení dlouhodobého majetku a nutnosti jeho odpisování