Investičné bankovníctvo na Slovensku - Polák, Michal (2007)
Práca sa zaoberá problematikou investičného bankovníctva na Slovensku. Definuje základné teoretické poznatky. Zaoberá sa úlohou a postavením investičných služieb na trhu. Zameriava sa na aktivity a ich formovanie. Analyzuje výsledok týchto aktivít a snaží sa popísať významnosť a prínos pre ekonomiku. Práca ďalej poskytuje určitý prehľad o stave a vývoji kapitálového trhu, ktorý je nevyhnutný pre rozvoj služieb v oblasti investičného bankovníctva