Analýza hospodaření Divadla F. X. Šaldy v Liberci - Poborský, František (2007)
Práce analyzuje hospodaření Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Zabývá se také financováním divadel, argumenty veřejného zabezpečování divadel, modely kulturní politiky. Dále sleduje kulturu a veřejně provozovaná divadla v ČR a získané informace využívá k hodnocení hospodaření DFXŠ. Analýza DFXŠ se zabývá důležitými komponenty výsledovky, zejména náklady, výnosy a tržbami. Dále se věnuje návštěvnosti divadla. Práce se též zabývá organizační strukturou divadla a vztahem DFXŠ a jeho zřizovatele, Magistrátu města Liberec