Finanční analýza podniku - Štochlová, Iva (2007)
Bakalářská práce pojednává podrobně o části finančního řízení podniku, o finanční analýze. Popisuje její důležitost při zjišťování informací týkající se hospodaření a finanční pozice podniku, uživatele, zdroje informací a celkový proces finanční analýzy. Zaměřuje se hlavně na informace získané poměrovými ukazateli, které jsou nejrozšířenějším metodickým nástrojem. V praktické části je použita aplikace těchto nástrojů pro zhodnocení jednoduché analýzy podniku Metrostav, a. s.