Vliv daně z příjmu na finanční hospodaření podniku - Krayzlová, Olga (2007)
Počítám dan z příjmu fyzických a právnických osob. Prokazuji vliv daně z příjmu na velikost a právní formu podniku, zdaněnou rentabilitu celkového kapitálu, na mzdy a daňové odpisy. Zároveň nasťiňuji daňovou reformu a zkoumám její dopady na poplatníky. Nastiňuji možný vývoj daně z příjmu - rovnou daň, daňovou asignaci, zrušení daně z příjmu právnické osoby a jejich vliv na jednotlivé subjekty