Vlastní kapitál podnikatelských subjektů z účetně-právního hlediska - Oplt, Lukáš (2007)
Práce pojednává o vlastním kapitálu zejména společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti z pohledu účetnictví i práva dle legislativy ČR. Konkrétně rozvádí jeho jednotlivé složky a aplikuje na ně jak Obchodní zákoník, tak platné účetní předpisy. Ve druhé části stručně charakterizuje finanční analýzu a její nástroje související s vlastním kapitálem