Účetní uzávěrka a účetní závěrka v ČR - Ciprovská, Jana (2007)
Práce popisuje účetní uzávěrku a účetní závěrku v ČR. Zabývá se přípravnými pracemi souvisejícími s účetní uzávěrkou a pomocí stručných příkladů napomáhá lepšímu pochopení problematiky. V rámci účetní závěrky obsahuje výkazy, které jsou vyhotovovány účetními jednotkami, a to jak výkazy povinné - rozvaha, výkaz zisku a ztráty, příloha, tak i nepovinné - přehled o peněžních tocích a přehled o změnách vlastního kapitálu. V závěrečné části jsou obsaženy informace o auditu