Opravné položky a rezervy jako prostředky vyjádření zásady opatrnosti - Světlík, Radim; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem práce je vymezit jednotlivé typy rezerv a opravných položek, a to jak ve vztahu k Zákonu o účetnictví, tak i k daňové legislativě. Práce se danou problematikou zabývá i z pohledu 4. direktivy a Mezinárodních standardů finančního výkaznictví. V úvodních kapitolách jsou vymezeny základní zásady vedení účetnictví tak, jak je vymezuje 4. direktiva, Zákon o účetnictví a koncepční rámec IFRS. Třetí kapitola se zabývá zásadou opatrnosti jako takovou. Cílem následujících kapitol je poskytnout vyčerpávající výčet jednotlivých rezerv a opravných položek, které mohou firmy tvořit na základě platné účetní a daňové úpravy
Vedoucí práce: Pavel Vondráček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses