Dluhopisy a výnosové křivky - Janeček, Martin (2007)
Práce vychází z platné legislativní úpravy dluhopisů v rámci ČR. V jednotlivých kapitolách pojednává o dluhopisech jako nástroji ČNB k ovlivňování úrokových sazeb v ekonomice, o dluhopisech jako investičním instrumentu v ČR a o metodě oceňování dluhopisů. Práce rovněž vymezuje teoretický aparát týkající se výnosových křivek, zaměřuje se zejména na jejich konstrukci a uplatnění při oceňování dluhopisů