Zhodnocení finanční situace podniku - Kalkusová, Lenka (2007)
Tématem bakalářské práce je finanční analýza, která si již dnes našla své místo v oblasti podnikového řízení a je jeho součástí. Je zaměřena především na zhodnocení finanční situace podniku, přičemž se snaží odhalit jeho silné i slabé stránky a posoudit finanční zdraví, které ovlivňuje zejména likvidita a rentabilita podniku. Z údajů finančního účetnictví a dalších zdrojů hodnotí minulý i současný stav a poskytuje tak doporučení možných řešení