Komparativní analýza agregovaných bankovních výkazů vybraných bank působících v českém bankovním systému - Vašáková, Iva; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Bakalářská práce se zabývá analýzou účetních výkazů vybraných bank v českém bankovním systému, zejména analýzou bankovních bilancí. Úvodní část se zabývá právní úpravou účetnictví bank, charakteristikou a obsahovým vymezením bilance banky. Bližší pozornost je zaměřena na jednotlivé kategorie a druhy cenných papírů, na jejich oceňování a účtování. Jsou zde objasněny účetní metody, které banka při vedení účetnictví používá a v souladu s nimiž vyhotovuje účetní závěrku. Další část se věnuje rozboru účetních výkazů a analýze nekonsolidovaných bankovních bilancí vybraných bank. Nejprve jsou analyzovány bilance GE Money Bank v letech 2002 až 2006 a dále jsou komparovány bilance České spořitelny, Raiffeisenbank. a eBanky sestavené k 31. 12. 2006
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses