Operační systémy počítačů - Kutina, Michal (2007)
Teoreticko-metodologická část: Teorie, definice, historie a současnost operačních systémů. Aplikační část: Porovnání MS-Windows a Linux, vyzkoušení různých operačních systémů. Závěr