Arbeitslosigkeit - Kozlová, Helena (2007)
Co je nezaměstnanost. Jak se dělí a jaké může přivodit, nejen nezaměstnaným, následky. Dále pak politika zaměstnanosti, jako nástroj řešení nezaměstnanosti. Popis Nezaměstnanosti a celkového trhu práce v Německu, konkrétně pak ve spolkové zemi Thüringen a pro porovnání i v České Republice, konkrétně pak v Jihočeském kraji. Poslední součástí je dotazník zaměřený na: 1) zjištění představ občanů ČR o zaměstnávání v zahraničí a za 2) zjištění podílu lidí, kteří by měli zájem pracovat v zahraničí, či už v cizině pracovali