Metodika a cíle vnitropodnikového účetnictví v konkrétní organizaci - Juričková, Lenka (2007)
V teoretické části je rozebrána problematika vnitropodnikového a manažerského účetnictví, porovnání pojetí nákladů a výnosů ve vnitropodnikovém a ve finančním účetnictví. Podrobněji jsem pak popsala náklady a jejich členění. Dále jsem v práci popsala kalkulace a rozpočty. Praktická část obsahuje popis systému manažerského účetnictví v podniku MOTOR JIKOV Strojírenská a. s