Analýza nákladov na spontánny pôrod, pôrod cisárskym rezom a indukovaný pôrod zakončený cisárskym rezom - Činčár, Matúš (2007)
Práca sa zaoberá stanovením výšky priamych a nepriamych nákladov spojených s prevedením spontánneho pôrodu, pôrodu operačným zákrokom sectio caesarea a indukovaného pôrodu zakončeného cisárskym rezom. Opisuje ekonomickú aj medicínsku stránku danej problematiky a taktiež porovnáva súčasný systém úhrady nákladov za dané výkony so systémom výkonovým