Analýza aktuálního stavu rozdělení příjmů domácností v České republice v porovnání s některým dalším státem - Šťastná, Zuzana; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Porovnání příjmů domácností v České republice a Slovenské republice. Uvedení faktorů, na kterých závisí výše příjmů domácností, popis druhů peněžních příjmů, vysvětlení statistických výběrových šetření. Vysvětlení charakteristik, kterými se popisuje statistický soubor (včetně vzorců), testy statistických hypotéz a regresní a korelační analýza. V praktické části je slovní a grafická interpretace rozdílů mezi příjmy domácností v obou státech a to jak obecně, tak i podle jednotlivých faktorů. Testování některých hypotéz o výši příjmů a zjišťování závislostí mezi příjmy a zmiňovanými faktory
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: statistické modely; výběrová šetření; hypotéza; příjmy; Česko; Slovensko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; statistical models; sample surveys; hypothesis; income; Czechia; Slovakia; bachelor's theses