Modelování dynamických procesů v ekonomii s využitím programu Derive5 - Hadáčková, Lenka; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2007)
Popsání nejpoužívanějších modelů v ekonomii, ekonomického růstu úzce souvisejícího s dynamickými procesy, využití regresní a korelační analýzy. Výběr jednoho modelu,který je aplikován na získaná data. Porovnání modelové situace a skutečnosti v České republice a dalších vybraných státech Evropské unie. Porovnání vybraných států mezi sebou.Zjištění závislosti mezi používanými proměnnými s využitím regresní a korelační analýzy.Používanými proměnnými jsou HDP, kapitál, počet pracujících a úroveň technologií.Vše znázorněno pomocí grafů vytvořených v programu Derive5 a MS Excel
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta managementu, 2007
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2007
Keywords: Derive 5 (software); matematické modelování; ekonomický růst; Česko; Dánsko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; Derive 5 (software); mathematical modeling; economic development; Czechia; Denmark; bachelor's theses