Využití satelitni navigace v doprave - Pešek, Radim (2007)
Práce se zaobírá uplatněním satelitní navigace v automobilové a námořní dopravě. Představuje nejznámější satelitní navigační systémy. Popisuje jejich historický vývoj a jejich činnost. Práce se zaobírá dalším uplatněním satelitních přijímačů v nákladní automobilové dopravě při výběru elektronického mýta. Porovnává rakouský (mikrovlnný) a německý(satelitní) model