Srovnání portálů zdravotních pojišťoven z pohledu malého a středního podniku jako zaměstnavatele - Pokorný, Jiří (2007)
Malé a střední podniky (MSP) jako zaměstnavatelé jsou povinni předávat zdravotním pojišťovnám určitá data a hlášení. Ta mohou být předána klasickou papírovou cestou nebo dnes preferovanou elektronickou cestou. Klasický způsob je dnes poměrně standardizovaný, ale v oblasti elektronických podání zvolila řada zdravotních pojišťoven vlastní cestu, což přináší malým a středním podnikům řadu komplikací. Cílem práce a jejím hlavním přínosem je srovnání a zhodnocení funkcionality portálů vybraných zdravotních pojišťoven v oblasti elektronického podání malými a středními podniky v roli zaměstnavatelů