Harmonizace účetnictví - Andrle, Tomáš (2007)
Cílem práce je upozornit na rychlý rozmach v oblasti sjednocování účetních systémů. Na začátku práce je popis současných přístupů k regulaci účetnictví a shrnutí příčin vedoucích k celosvětové harmonizaci účetního výkaznictví. Harmonizační snahy jsou demonstrovány na příkladu IFRS a US GAAP