Zhodnocení vývoje odpisů a jeho finanční důsledky - Rambousková, Pavla (2007)
Práce se zabývá postavením odpisů v podniku, popisuje rozdíly ve významu a metodách výpočtu odpisů daňových, účetních a kalkulačních. V práci je dále řešena otázka, proč jsou pro účetní a daňové účely využívány dva zvláštní systémy odpisů. Největší část práce se věnuje odpisům hmotného majetku podle zákona o daních z příjmů, změnám, ke kterým v této oblasti došlo, a jejich významu