Zhodnocení vývoje odpisů a jeho finanční důsledky - Rambousková, Pavla; Ducheček, František, 1935-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá postavením odpisů v podniku, popisuje rozdíly ve významu a metodách výpočtu odpisů daňových, účetních a kalkulačních. V práci je dále řešena otázka, proč jsou pro účetní a daňové účely využívány dva zvláštní systémy odpisů. Největší část práce se věnuje odpisům hmotného majetku podle zákona o daních z příjmů, změnám, ke kterým v této oblasti došlo, a jejich významu
Vedoucí práce: František Ducheček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; účetní odpisy; daňové odpisy; bakalářské práce; depreciation; tax deductions; bachelor's theses