Porovnání oficiálních webových stránek hlavního města Prahy a Londýna - Šoun, Jan (2007)
Tato bakalářská práce podrobně srovnává oficiální webové stránky hlavního města České Republiky - Prahy (http://www.praha.eu/) a hlavního města Spojeného království Velké Británie a Severního Irska – Londýna (http://www.visitlondon.com/). Teoretická část je zaměřena na popis všech aspektů, které ovlivňují kvalitu výsledných prezentací, především s pohledu návštěvníka stránek. Jedná o design, informační obsah a přístupnost stránek. Z každé oblasti je vyčleněno několik dalších dílčích kritérií. V analytické části je vytvořen systém hodnocení a stránky jsou dle jednotlivých kritérií zhodnoceny. V závěru této kapitoly je i vzájemné porovnání celkových výsledků. V přílohách jsou vyobrazeny hlavní stránky srovnávaných prezentací a uvedeny pravidla pro tvorbu přístupného webu. Práce má posloužit nejen jako srovnání kvality prezentací dvou evropských metropolí, ale také jako obecný aparát při tvorbě nebo porovnávání podobně zaměřených stránek