Porovnání oficiálních webových stránek hlavního města Prahy a Londýna - Šoun, Jan; Toman, Prokop, 1942-; Zima, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato bakalářská práce podrobně srovnává oficiální webové stránky hlavního města České Republiky - Prahy (http://www.praha.eu/) a hlavního města Spojeného království Velké Británie a Severního Irska – Londýna (http://www.visitlondon.com/). Teoretická část je zaměřena na popis všech aspektů, které ovlivňují kvalitu výsledných prezentací, především s pohledu návštěvníka stránek. Jedná o design, informační obsah a přístupnost stránek. Z každé oblasti je vyčleněno několik dalších dílčích kritérií. V analytické části je vytvořen systém hodnocení a stránky jsou dle jednotlivých kritérií zhodnoceny. V závěru této kapitoly je i vzájemné porovnání celkových výsledků. V přílohách jsou vyobrazeny hlavní stránky srovnávaných prezentací a uvedeny pravidla pro tvorbu přístupného webu. Práce má posloužit nejen jako srovnání kvality prezentací dvou evropských metropolí, ale také jako obecný aparát při tvorbě nebo porovnávání podobně zaměřených stránek
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses