Financování zdravotní péče v České republice - Ježková, Lucie (2007)
Podíl výdajů na zdravotnictví k celkovým výdajům státního rozpočtu, decentralizace, podíl k HDP a komparace s vybranými zeměmi v rámci EU. Práce je rozdělená do šesti kapitol. První kapitole odpovídá úvod, v druhé jsou rozebírány výdaje státního rozpočtu, v třetí kapitole je prováděno analyzování výdajů na zdravotnictví a ve čtvrté jsou popisovány důvody zvyšování ekonomické náročnosti zdravotnictví. V posledních dvou kapitolách se nachází závěr a literatura