Období fungování brettonwoodského měnového systému - Šandová, Markéta (2007)
Cílem této práce je zmapovat fungování poválečného mezinárodního měnového systému, který se začal utvářet již v průběhu 2. světové války na základě zkušeností z historického vývoje a byl upravován podle potřeb tehdejší doby. Důležitou součástí bakalářské práce jsou kapitoly o dvou institucích, které měly zajistit správné fungování tohoto systému a také hrály důležitou roli při obnově válkou zničených ekonomik. Jedná se o Mezinárodní měnový fond a Mezinárodní banku pro obnovu a rozvoj