Období fungování brettonwoodského měnového systému - Šandová, Markéta; Korbel, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem této práce je zmapovat fungování poválečného mezinárodního měnového systému, který se začal utvářet již v průběhu 2. světové války na základě zkušeností z historického vývoje a byl upravován podle potřeb tehdejší doby. Důležitou součástí bakalářské práce jsou kapitoly o dvou institucích, které měly zajistit správné fungování tohoto systému a také hrály důležitou roli při obnově válkou zničených ekonomik. Jedná se o Mezinárodní měnový fond a Mezinárodní banku pro obnovu a rozvoj
Vedoucí práce: Jiří Korbel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses