Maastrichtská konvergenční kritéria a nové země EU ---- - Varga, Dušan; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Bakalárska práca sa zameriava na európskou úniou vyžadované kritéria pre vstup do eurozóny. V teoretickej časti popisuje proces formovania európskej menovej únie, konkretizuje jednotlivé maastrichtské konvergenčné kritéria a zaoberá sa výhodami a nevýhodami vstupu do eurozóny. V analytickej časti sa kladie dôraz na hodnotenie nominálnej konvergencie Českej a Slovenskej republiky v rozmedzí rokov 2004-2007 a to konkrétne pre každý rok a každé kritérium samostatne
Vedoucí práce: Jan Pígl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses