Penzijní reforma v ČR se zaměřením na povinný fondový - Kubů, Filip (2007)
Jádrem této práce je jednak popis návrhů důchodové reformy v České republice, tak jak ji navrhují jednotlivé politické strany, jednak zhodnocení současného systému penzijního připojištění a možností jeho reformy. Budu se zabývat hledáním příčin, proč penzijní připojištění není atraktivní pro mladší generaci a jaké jsou možnosti jeho reformy. Půjde mi také o nalezení optimální investiční strategie vzhledem k výnosnosti aktiv a k jejich investičnímu horizontu