Účtování a vykazování zásob na příkladu konkrétního podniku - Pavlík, Jan (2007)
Práce je zaměřena na důležitou oblast v účetnictví – na zásoby. Skládá se ze dvou větších celků. První část řeší problematiku zásob na teoretické úrovni. Je zde popsána definice, účtování, vykazování a evidence zásob obecně i podle platné české účetní legislativy. Druhá část se soustředí na konkrétní obchodní firmu. Na příkladu této firmy jsou popsány účetní postupy související se zásobami, které firma pořizuje, skladuje a prodává