Účetní a finanční aspekty leasingu - Vokounová, Martina (2007)
Tato práce se snaží poskytnout ucelený obraz o leasingu jako o jedné z možností pořizování investic. Poukazuje na jeho výhody a nezapomíná ani na nedostatky s ním spojené. Jednou ze součástí práce je také vývoj leasingu v podmínkách českého hospodářství zakončen jeho současnou situací. Při rozhodování managementu se nejdůležitější informace týkají konkurence na trhu ve smyslu výhodnějších podmínek při investování.Proto se tato práce snaží upozornit na skutečnosti, které by neměli být opomenuty při výběru správné varianty financování majetku