Účetní uzávěrka a závěrka v České republice - Sládková, Kateřina (2007)
Práce popisuje problematiku účetní uzávěrky a závěrky v České republice. Text je rozdělen do třech hlavních kapitol - otevírání účetních knih, účetní uzávěrka a účetní závěrka. V kapitole věnované otevírání účtů je popsáno jak, kdy a proč účetní jednotka otevírá účty hlavní knihy. V kapitole věnovaná účetní uzávěrce je popsáno, jaké činnosti účetní uzávěrka zahrnuje, popřípadě jak se o nich účtuje. Kapitola věnovaná učetní závěrce popisuje jednotlivé výkazy, které účetní závěrka zahrnuje. Dále je zde uvedeno, z jakého důvodu se výkazy sestavují a jaké obsahují položky. Závěr každé kapitoly přibližuje danou problematiku na příkladu z praxe